Getest: 60 kilometer bereik op de CitySmartBike

Getest: 60 kilometer bereik op de CitySmartBike

Het bereik van elektrische auto’s en fietsen nemen vele mensen met een korreltje zout. Uit de autowereld weten we inmiddels dat het gegeven bereik en het werkelijke bereik behoorlijk kunnen verschillen. Het bereik wordt onder andere gemeten tijdens perfecte omstandigheden, geen tegenwind, ingeklapte spiegels en op een rolband. Niet op de weg, in de echte wereld.

Wij vinden dat de consument een eerlijk bereik moet worden gegeven, zodat deze ook van te voren weet hoe ver je kan fietsen op één lading. Om er achter te komen wat het werkelijke bereik is van de CitySmartBike hebben we de proef op de som genomen.

Op Donderdag 19 april zijn we gaan fietsen van het oude stadscentrum Amersfoort naar het Vondelpark in Amsterdam. Om de fietstocht nog leuker te maken wacht daar een picknick kleedje met een koud flesje wijn op ons.

We fietsten via Soest, langs Hilversum , de Gooise Meren en door de Bijlmer om vervolgens langs de Amstel in het Vondelpark te eindigen. Na 55 kilometer en met nog 15% in de accu kwamen we aan in Amsterdam. Een lange, maar hele mooie tocht!

De CitySmartBike kan met gemak 60 kilometer halen op één lading.

Het flesje wijn werd gedeeld met goede vrienden en de de resterende 15% accu werd gebruikt om naar station Amstel te fietsen vanwaar de e-bike opgeklapt gratis met de trein mee terug naar Amersfoort ging.