Elektrische vouwfiets test

Getest: 60 kilometer bereik op de CitySmartBike

Het bereik van elektrische auto’s en fietsen nemen vele mensen met een korreltje zout. Uit de autowereld weten we inmiddels dat het gegeven bereik en het werkelijke bereik behoorlijk kunnen verschillen. Het bereik wordt onder andere gemeten tijdens perfecte omstandigheden, geen tegenwind, ingeklapte spiegels en op een rolband. Niet op de weg, in de echte wereld.

Wij vinden dat de consument een eerlijk bereik moet worden gegeven, zodat deze ook van te voren weet hoe ver je kan fietsen op één lading. Om er achter te komen wat het werkelijke bereik is van de CitySmartBike hebben we de proef op de som genomen.

Op donderdag 19 april zijn we gaan fietsen van het oude stadscentrum Amersfoort naar het Vondelpark in Amsterdam. Om de fietstocht nog leuker te maken wacht daar een picknick kleedje met een koud flesje wijn op ons.

     

Conclusie: de elektrische vouwfiets kan met gemak 60 kilometer halen op één lading.

We fietsten via Soest, langs Hilversum, de Gooise Meren en door de Bijlmer om vervolgens langs de Amstel in het Vondelpark te eindigen. Na 55 kilometer en met nog 15% in de accu kwamen we aan in Amsterdam. Een lange, maar hele mooie tocht!

Het flesje wijn werd gedeeld met goede vrienden en de de resterende 15% accu werd gebruikt om naar station Amstel te fietsen vanwaar de elektrische vouwfiets opgeklapt gratis met de trein mee terug naar Amersfoort ging. Een totaal van ruim 60 kilometer op één lading.

Vergelijking elektrische vouwfietsen

Naast een solide actieradius, onderscheidt onze elektrische vouwfiets zich op een aantal andere vlakken van de concurrentie. Zie de tabel hieronder.

CitySmartBike Concurrenten
Prijs € 1499 € 1600 - 2100
Kosten vervangende accu ? € 160 Tot € 450 (!)
Locatie motor ? In achterwiel In voorwiel
Locatie accu ? In het midden In het achterrek
Remmen ? Schijfremmen, voor en achter Blokremmen, alleen voor
Spaken ? Geïntegreerde spaken Standaard spaken
Versnellingen 6 Shimano ® versnellingen Soms wel, soms geen versnellingen
Voorvork Voorvork met vering Voorvork zonder vering
Gratis proefrit maken Bestellen
CitySmartBike.nl >  
Contact    ·    Over ons    ·    Privacyverklaring    ·    Algemene voorwaarden