Batterij-informatie en actieradius van de elektrische vouwfiets

Samsung SDI-technologie: een hoogwaardige accu

Onze elektrische vouwfiets is uitgerust met een hoogwaardige accu. De accu is gemaakt door Samsung en bevat de zogenaamde Samsung SDI technologie. Bij het ontwikkelen van de e-bike is hiervoor gekozen omdat Samsung marktleider is op het gebied van speciale lithium-ion batterijen. De accu gaat daardoor lang mee. Zo lang zelfs dat wij voorzien dat bij normaal gebruik de accu nooit vervangen zal hoeven worden. De capaciteit zal zelfs na jaren opladen rond de 90% blijven. De actieradius is en blijft daardoor zo'n 60 kilometer!

Kosten van het opladen van de accu

Vanuit duurzaamheidsoogpunt vinden wij het belangrijk dat een vouwbare e-bike zuinig is en lang mee gaat. Wij voorzien een toekomst waarin iedereen zich duurzaam van A naar B begeeft. Vanuit die motivatie is de e-bike ook op de markt gebracht. Steeds vaker horen we dan ook de vraag: “Hoeveel elektriciteit kost het opladen eigenlijk?” en “Hoeveel betaal ik daar dan voor?” Dat zullen we hier uitleggen.

Inhoud van de accu

Om te bepalen hoeveel een volle accu aan stroom kost, moeten we de ‘inhoud’ van de accu weten. Dit doe je door een simpel rekensommetje te maken, namelijk het voltage keer de lading. De inhoud meten we in Wattuur (Wh), Voltage meten we in Volt (V) en de lading in Ampère-uur (Ah).

De berekening

De CitySmartBike opereert op een voltage van 36V en Ampère-uur 10.4 Ah. De rekensom komt er dan zo uit te zien: 36 X 10.4 = 374.4 Wh (Wattuur)

Laten we er vanuit gaan dat je niet bij de aller-goedkoopste stroomleverancier aangesloten bent. Je betaalt 25 cent per kilowattuur (kWh). Dit is 1000 Wh. Je betaalt voor het volledig opladen van je CitySmartBike accu dus 0.25 x 374.4 / 1000 = €0,09 cent.

Daar kun je weer mooi 60 kilometer mee fietsen!

Kosten van het vervangen van de accu

‘Te dure’ accu stelt eigenaar van elektrische fiets teleur’ kopte de Volkskrant. In de media is behoorlijk wat (negatieve) berichtgeving over de batterij / accu’s van elektrische (vouw)fietsen geweest. Deze zouden duur zijn, consumenten zouden voor een grote uitgave komen te staan en er werd zelfs gewaarschuwd voor slechte accu’s door het consumentenplatform Kassa.

Een korte zoektocht op Google leert ook dat een nieuwe accu voor je elektrische (vouw)fiets inderdaad een dure grap kan zijn. Bijna zoveel als 60% van de nieuwwaarde van je fiets! Neem bijvoorbeeld een nieuwe accu van het merk Gazelle met een prijs van 450 euro! Belachelijk, wat ons betreft.

Met onze elektrische vouwfiets heb je gegarandeerd geen last van deze ergernissen. Een nieuwe batterij is bij ons niet duur, namelijk slechts €160 euro.

Wij kunnen de accu’s voor deze eerlijke prijs aanbieden, omdat wij de keuze hebben gemaakt een eventuele extra accu niet als ‘melkkoe’ te gebruiken voor extra winst. Uw accu moet goed zijn en zo niet dan voor een redelijk bedrag vervangen kunnen worden.

CitySmartBike.nl >  
Contact    ·    Over ons    ·    Privacyverklaring    ·    Algemene voorwaarden